Mandľovo-makový keks s citrónovou šťavou

Mandľovo-makový keks s citrónovou šťavou

Potrebujeme:
1,5 hrnčeka paleo-mandľa
1 lyžica paleo-mak
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1/2 lyžičky škorice
1/4 hrnčeka medu
1 vajce, 3 lyžice masla
6 lyžíc citrónovej šťavy

Keks je vhodný aj pre celiatikov.

Postup:
• Suché suroviny zmiešame dokopy, pridáme med, maslo, vajce a nakoniec citrónovú šťavu.
• Všetko spolu dobre vymiešame.
• Z cesta tvarujeme keksy a ukladáme na suchý plech (asi 16 kusov).
• Pečieme 20 minút pri teplote 150°C.

Keks má mandľovú horkastú chuť s jemným citrónovým, makovým a škoricovým nádychom. V prípade sladšej varianty je možné keks obaliť v brezovom cukre alebo natrieť džemom.

Dobrú chuť!

Zdielať